Valikko Sulje

Ilmavesi­lämpöpumput

CTC:n ilma-vesilämpöpumpulla voit säästää jopa 75 % lämmityskuluissa.
Käytettävä energia on ilmaista, ympäristöystävällistä ja auttaa vähentämään CO₂-päästöjä.

CTC:n valikoimassa on kahdentyyppisiä ilma-vesilämpöpumppuja.
Kierroslukuohjatut ja start/stop-toiminnolla varustetut lämpöpumput.

CTC EcoAir 600 -sarja on valikoima lämpöpumppuja, joissa on kierroslukuohjattu kompressori ja jotka mukautuvat talon tehontarpeeseen. Kun tarvitaan lisää lämpöä tai lämmintä vettä, lämpöpumpun teho kasvaa. Vastaavasti kierrosluku laskee, kun lämmitystä tarvitaan vähemmän.

CTC EcoAir 400 on perinteinen lämpöpumppu, joka lämmittää talon ja lämpimän käyttöveden start/stop-toiminnolla (on/off-tyyppi) varustetulla kompressorilla. Perinteinen on/off-lämpöpumppu on hieman kierroslukuohjattua lämpöpumppua edullisempi, mutta tuo toisaalta hieman sitä pienemmät säästöt.

ilmastointilaitteiden ulos menevät yksiköt
  • Taloudellista ja turvallista: CTC:n ilma-vesilämpöpumpulla voit säästää jopa 80 % lämmityskustannuksissa.Säästät rahaa ensimmäisestä päivästä lähtien ja lämpöpumppu lisää kiinteistösi arvoa.
  • Mukavaa ja joustavaa: CTC-lämpöpumppu ei vaadi käytännössä ollenkaan ylläpitoa, ja Energyflexin ansiosta se on helposti täydennettävissä muilla lämmitysmuodoilla, kuten aurinkolämmöllä tai altaalla.
  • Ympäristöystävällistä ja uusiutuvaa: Ilma-vesilämpöpumppu siirtää ilman lämpöenergiaa lämmitykseen ja käyttöveden lämmitykseen.Asennus on helppoa, koska se ei edellytä porausreikää eikä kierukoita maahan.Käytettävä energia on ilmaista, ympäristöystävällistä ja auttaa vähentämään CO2-päästöjä.

Ilmavesilämpöpumppu säästää oikeaa rahaa

Öljyllä ja sähköllä lämmittäminen on kallista ja ympäristöä rasittavaa. Varsinkin kylminä pakkaspäivinä. Mitsubishi Electric Ecodan Ilma-vesilämpöpumpulla voit säästää talosi lämmityskustannuksissa, jopa yli 50% samalla ympäristöä arvostaen. Ulkoyksikössä kylmäaineeseen siirtyy lämpöenergiaa hyvinkin alhaisissa ulkolämpötiloissa jopa -28°C asteessa. Sisäyksikössä tämä lämpöenergia siirretään talon lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen.

Laitteisto tuo mukanaan erinomaista käyttövarmuutta ja mukavuutta. Mitsubishi Electric Ecodan lämmittää talosi kovillakin pakkasilla ja tuottaa 40 asteista käyttövettä yhtäjakoisesti jopa 290 litraa. Langattoman ja mukautuvan huonesäätimen ansiosta huoneen lämpötila pysyy vakaana jopa puolen asteen tarkkuudella ulkolämpötilan vaihteluista huolimatta.

MELCloud etäohjauksen ansiosta voit säätää järjestelmän myös lomalla ollessasi esimerkiksi pelkälle peruslämmölle. Näin säästät selvää rahaa sekä tietysti luontoa

 
 

Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumput

Mitsubishi Electric on ilma-vesilämpöpumppu markkinoiden suunnannäyttäjä jo 10 vuoden ajan. Vuosien varrella olemme toimittaneet tuhansia erilaista ilma-vesilämpöpumppuratkaisua. Hankinnan kannattavuudesta johtuen ilma-vesilämpöpumppujen kysyntä Suomen markkinoilla on voimakkaassa kasvussa. Tästä hyvänä osoituksena Scanoffice Oy toimitti vuoden 2017 aikana noin 1 000 ilmavesilämpöpumppua Suomen markkinoille.

 
 

Ilma-vesilämpöpumppu (UVLP) (VILP)

Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu useisiin uusiin ja vanhoihin taloihin. Toisinaan ilma-vesilämpöpumpusta käytetään myös nimeä vesi-ilmalämpöpumppu, VILP tai ilmavesilämpöpumppu. Ilma-vesilämpöpumpun etuna maalämpöpumppuun verrattuna on ilma-vesilämpöpumpun hankintahinta sekä helppo asennettavuus. Usein esimerkiksi maaperä tai maalämpökaivoille tarvittava tila hankaloittaa maalämpöpumpun asennusta ja usein näihin kohteisiin ilma-vesilämpöpumppu on optimaalinen ratkaisu. Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan korvata aiempi lämmitysjärjestelmä, tai se voidaan asentaa aiemman lämmitysjärjestelmän rinnalle.

 
 

Ilma-vesilämpöpumpun toimintaperiaate

Ilma-vesilämpöpumppu kerää lämpöenergiaa ilmasta vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja käyttöveteen. Kompressorin avulla menovesi voidaan hyvillä ilma-vesilämpöpumpulla lämmittää jopa +60°C asti.

Ulkoyksikössä on puhallin joka kierrättää höyrystimen läpi ulkoilmaa, jonka lämpö muuttaa höyrystimen kylmäaineen kaasuksi. Ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikössä oleva kompressori puristaa kaasuksi muuttuneen kylmäaineen korkeampaan paineeseen, joka kuumentaa kaasua entisestään. Tämän kuuman kaasun avulla voidaan lämmittää talon lämmönjakojärjestelmän vesi ja lämmin käyttövesi.