Ilmalämpöpumput ja AUTON ILMASTOINTIHUOLTO

Ilmalämpöpumput ja auton ilmastointihuolto Porissa

Reilu ja työtäpelkäämätön, paikallinen osaaja

Me jeesataa

Onko asuntosi kuuma vai valmistaudutko talven viimoihin? Olemme porilainen ilmastoinnin asiantuntija ja luotettava kumppanisi ilmastintiasioissa. Asentajamme ovat suorittaneet Tukesin hyväksymän kylmäalan tutkinnon ja pätevyyden, joilta löytyvät E3 E3 A toimintaoikeus. 

Ilmalämpöpumput ja Ilmalämpöpumppu asennettuna, jota asentaja tarkastelee, Pori

Ilmalämpöpumput

Kylmäkarhut ei ole sitoutunut vain yhteen merkkiin. Tästä syystä voimme tarjota jokaiselle asiakkaallemme hänen tarpeisiin sopivan ratkaisun.
Siksi keskutelemme aina alkuun kanssasi juuri siksi, että voimme tarjota sinulle järkevimmän pumpun.

Laitteen valintaan vaikuttavat mm.
– Tilan koko johon laitetta on ajateltu.
– Asunnon kerrokset.
– Rakenteelliset ratkaisut.
– Pumpun ominaisuudet.
Käyttäjät ja asunnot on erilaisia. Siksi tuttavasi suosittelema laite ei välttämättä ole paras ratkaisu sinulle.

Ilmalämpöpumput kehittyvät jatkuvasti ja nopeasti, ja vain alaa jatkuvasti seuraava ammattilainen pysyy kehityksessä mukana.
Myymme vain pohjoisen oloihin soveltuvia ilmalämpöpumppua. Laitteilla on takuu 3-5 vuotta.

Ota meihin yhteyttä niin katsotaan teille sopiva ilmalämpöpumppu.

Ilmavesilämpöpumput

Yhteistyökumppanimme Satakunnan Ässäputki on erikoistunut vesi-ilmalämpöpumppuihin sekä kodin remontteihin ja sähkö-putkitöihin. Kun hana vuotaa ja pesutilat kaipaavat uusimista, niin ota yhteyttä Satakunnan Ässäputkeen.

Ilmalämpöpumpun asennus

Oikein tehty ilmalämpöpumpun asennus ja sijoittelu asunnossa mahdollistaa ilmalämpöpumpun oikeanlaisen ja mahdollisimman tehokkaan toiminnan. Ilmalämpöpumpun asennus kannattaa aina teettää ammattilaisilla, silloin tuotteesta saadaan paras mahdollinen hyöty irti ja väärin asennuksen vaaraa ei ole. Kylmäkarhut hoitaa asennukset vankalla ammattitaidolla.

Ilmalämpöpumpun sijoittelulla asunnossa on merkittävä tekijä ilmalämpöpumpun tehokkuuteen. Sisäyksikkö tulee sijoittaa sellaiseen paikkaan, josta ilma pääsee kiertämään asunnossa mahdollisimman vapaasti. Tällaisia tiloja voi olla esimerkiksi eteiset, aulat ja olohuoneet.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön asentamista ei suositella lämmönlähteen (takan tms.) välittömään läheisyyteen, sillä se voi haitata ilmalämpöpumpun lämpötila-anturin toimintaa ja saada laitteen toimimaan väärin. Monissa pumppumalleissamme on takkatoiminto, jolloin takasta tuleva lämpö saadaan hyödynnettyä.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö kannattaa sijoittaa niin että sen edessä ei ole esim. sohvaa tai ruokailupöytää jolloin laite ”puhaltaa istuvan niskaan”. Jos laite kuitenkin joudutaan asentamaan tällaiseen paikkaan, sisäyksikön puhalluksen voi ohjata tarvittaessa myös sivulle tai ylöspäin. Edistyneimmissä malleissa on liikkeentunnistin, joka ohjaa ilmavirtauksen pois ihmisistä.

Ilmalämpöpumppu tarvitsee yläpuolelle tilaa vähintään 3-5 cm ja lattiasta olisi hyvä saada yli kahden metrin korkeus. Tämä ei kaikissa kohteissa ole mahdollista, keskustele asennuspaikasta asiantuntijan kanssa. Näihin kohteisiin meiltä löytyy matalan tilan laitteet.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö vaatii tilaa alapuolelleen vähintään 50 cm ja etäisyys seinästä on oltava vähintään 10 cm, koska laite ottaa ilman sisään ulkoyksikön takaa (seinän ja laitteen välistä). Ulkoyksikön edessä täytyy olla vähintään kaksi metriä tilaa, jotta ulkoyksikkö voi toimia tehokkaasti. Ulkoyksikkö pitää asentaa ulos, muut viileät tilat kuten ullakko, kellari jne. eivät sovellu ilmalämpöpumpun toimintaan.

Huomioi, että ulkoyksikössä muodostuu kondenssivettä lämmityskäytössä. Vettä voi tulla välillä runsaastikin ja yksikön puhaltama ilma voi olla hyvinkin viileätä. Huomioi tämä sijoittelussa. Kylmäkarhujen asentaja osaa suunnitella kanssasi oikean paikan yksikölle.

Jos asunnossa on useampia kerroksia, laadukkain ja toimivin tapa on asentaa oma ilmalämpöpumppu jokaiseen kerrokseen. Vaikka viileä ilma pyrkii valumaan alaspäin ja lämmin ilma nousemaan ylöspäin, alakerrasta ei voi lämmittää yläkertaa tai yläkerrasta viilentää alakertaa.

Ilmalämpöpumpun mitoittaminen viilennys- ja lämmityskäyttöön vaatii ammattitaitoa, koska viilennyksen oikeaoppiseen mitoittamiseen ei riitä pelkästään tilan neliöiden tietäminen. Viilennystehon tarpeeseen vaikuttaa myös mm. nämä tekijät:

Onko tilassa ikkunoita ”auringon” puolella?
Kuinka monta henkilöä tilassa asuu tai työskentelee?
Onko tilassa laitteita (esim. uuni tai tietokone) jotka lämmittävät tilaa?
Minkälaiset ikkunat, ovet ja eristeet kohteessa on?
Asennamme myös muualta ostetut ilmalämpöpumput sopimuksen mukaan.

Auton ilmastointihuolto

Kuumalla  kesällä ilmastointi on autoissa verraton varuste. Arviolta noin puolessa koko autokannasta on ilmastointilaite ja kaikissa uusissa autoissa se on nykyään vakiovaruste. Vaikka ilmastointilaite on itsestään selvyys uusissa autoissa, sen huoltaminen ei kuitenkaan kuulu autojen normaaliin huolto-ohjelmaan. Maahantuojien mukaan ilmastoinnin huolto ei sisälly huolto-ohjelmaan siksi, että se nostaisi huolto-ohjelman hintaa. Siksi ilmastointilaitteen huolto on autoilijan itsensä vastuulla.

Ilmastointilaitteen toiminta perustuu siinä kiertävään kylmäaineeseen. Kylmäainetta voi haihtua ja usein haihtuukin ilmastointilaitteesta noin 10 prosenttia vuodessa. Kun kylmäaineen vajausta syntyy noin kolmannes, ilmastointilaitteen toiminta heikkenee  eikä laite puhalla enää kunnolla kylmää ilmaa. 

Laitteessa ja sen putkistossa kiertävän kylmäaineen tehtävänä on myös voidella ilmastointia. Kun kylmäaine vähenee laitteistosta, ilmastointilaitteen kompressorin voitelu heikkenee ja kompressori voi mennä rikki. Ilmastointilaite kannattaa huollattaa myös kustannussäästömielessä, sillä kompressorin rikkoutuessa edessä voi olla jopa yli tuhannen euron lasku.

Jotkut ilmastointilaitehuoltoja tekevät tahot suosittelevat ilmastointilaitteen huoltoa kerran vuodessa, mutta yleinen nyrkkisääntö on, että laite olisi hyvä huollattaa 2- vuoden välein. Jos ilmastointilaite lakkaa puhaltamasta kylmää ilmaa, auton kojetaulussa oleva AC-kirjaimin tai hiutaleen kuvalla varustettu nappi kannattaa painaa pois päältä, että mahdollisesti vielä ehjänä oleva kompressori ei mene rikki. Tämän jälkeen auto kannattaa viedä ilmastointihuoltoon, jos laitetta aikoo vielä käyttää.

Suurimassa osassa tapauksista, joissa ilmastointilaite ei puhalla kunnolla kylmää, vika johtuu liian vähäisestä kylmäaineesta.

Laitteessa käytettävä kylmäaine (R134a) on kasvihuonekaasu ja sen ilmastoa lämmittävä vaikutus on yli tuhatkertainen verrattuna hiilidioksidiin. Kylmäainetta saavat käsitellä vain henkilöt, jotka ovat pätevöityneet sen käsittelyyn ja päässeet Tukesin rekisteriin.
Ilmastointilaitteen huoltoon meillä kuuluu  järjestelmän tarkistus, vuototesti sekä uudet kylmäaineet ja öljy, laitteen koekäyttö ja asiakkaalle hyvä mieli.

Meillä hinta on aina kiinteä. Soita ja kysy tarjousta. 

Kysy meiltä, me vastaamme

Ota yhteyttä

Kylmäkarhut Oy

Y-tunnus: 2907005-3

Vanhakoivistontie 48
28360 Pori

Myynti / Huolto

 045 1951 788

Myymälämme sijaitsee osoitteessa Vanhakoivistontie 48, jossa on esillä yleisimmät mallit ilmalämpöpumpuista. Liikkuvan työmme takia, kannattaa ensin soittaa ja varmistaa paikallaolomme.

kylmakarhut@gmail.com

Olemme Tukesin hyväksymä kylmälaiteliike.

Laskutus ja muut

p. 045 1963 669

Meiltä voit saada Resurs Bankin rahoituksen. Jopa 12kk. korotonta maksuaikaa!