Ilmalämpöpumput ja AUTON ILMASTOINTIHUOLTO

Ilmalämpöpumput ja auton ilmastointihuolto Porissa

Reilu ja työtäpelkäämätön, paikallinen osaaja

Me jeesataa

Onko asuntosi kuuma vai valmistaudutko talven viimoihin? Olemme porilainen ilmastoinnin asiantuntija ja luotettava kumppanisi ilmastintiasioissa. Kylmäkarhut ovat Tukesin hyväksymä kylmälaiteliike, sekä  asentajamme ovat suorittaneet Tukesin hyväksymän kylmäalan tutkinnon ja pätevyyden, joilta löytyvät E3 E3 A toimintaoikeus. 

Ilmalämpöpumput ja Ilmalämpöpumppu asennettuna, jota asentaja tarkastelee, Pori

Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumppu on kannattava sijoitus energiatehokkuuden ansiosta.  Kylmäkarhut ei ole sitoutunut vain yhteen merkkiin. Tästä syystä voimme tarjota jokaiselle asiakkaallemme hänen tarpeisiin sopivan ratkaisun.
Siksi keskustelemme aina alkuun kanssasi, että voimme tarjota sinulle tarpeisiisi sopivan pumpun.

Laitteen valintaan vaikuttavat mm.
– Tilan koko johon laitetta on ajateltu.
– Asunnon kerrokset.
– Rakenteelliset ratkaisut.
– Pumpun ominaisuudet.
Käyttäjät ja asunnot on erilaisia. Siksi tuttavasi suosittelema laite ei välttämättä ole paras ratkaisu sinulle.

Ilmalämpöpumput kehittyvät jatkuvasti ja nopeasti, ja vain alaa jatkuvasti seuraava ammattilainen pysyy kehityksessä mukana.

Ota meihin yhteyttä niin katsotaan teille sopiva ilmalämpöpumppu, meidän laajasta valikoimistamme.

Suosituimmat merkit Daikin, Mitsubishi, Panasonic, Fujitsu sekä jäähdytyskäyttöön tarkoitettu Fuji täyttävät meidän kriteerit, joita voimme suositella. Valikoimassamme on myös hallikäyttöön suunniteltuja ilmalämpöpumppuja.

Myymme vain pohjoisen oloihin soveltuvia ilmalämpöpumppua. Laitteilla on takuu 3-5 vuotta.

Jos sinulta löytyy henkilö, jolla on luvat, niin meidän kauttamme saatte myös pelkän laitteen tai jos sinulla on laite mutta ei asentajaa, niin soita meille.

Ilmavesilämpöpumput

Yhteistyökumppanimme Satakunnan Ässäputki on erikoistunut vesi-ilmalämpöpumppuihin sekä kodin remontteihin ja sähkö-putkitöihin. Kun hana vuotaa ja pesutilat kaipaavat uusimista, niin ota yhteyttä Satakunnan Ässäputkeen.

Ilmalämpöpumpun huollot

Kun ilmalämpöpumpun tehot tuntuu hiipuvan tai jos ilmaantuu ylimääräisiä hajuja tai ääniä, niin kutsu Kylmäkarhut tarkistamaan tilanne. Pesuhuollolla saadaan laitteesta enemmän tehoja irti ja sinne kertyneet pölyt pois sekä sisäilmalaatu paremmaksi. Ilmalämpöpumpun pesuhuolto olisi suositeltavaa tehdä noin kolmen vuoden välein varsinkin, jos laitetta käytetään jäähdytystoiminnolla paljon. Ilmalämpöpumpun sisä-ja ulkoyksikkö on hyvä pitää puhtaana laitteen toimivuuden kannalta. Meiltä saatte myös vinkit laitteen omatoimiseen puhdistamiseen.

Oli ilmalämpöpumpun huoltotarve mikä tahansa, niin ole meihin yhteydessä. Ennakoivalla huollolla varmistat yllättävät laiterikot ja vältät ikävät käyttökatkot keskellä kesähelteitä ja talvipakkasia. Meidät voit tilata töihin koko Satakuntaan.

Auton ilmastointihuolto

Kuumalla  kesällä ilmastointi on autoissa verraton varuste. Arviolta noin puolessa koko autokannasta on ilmastointilaite ja kaikissa uusissa autoissa se on nykyään vakiovaruste. Vaikka ilmastointilaite on itsestään selvyys uusissa autoissa, sen huoltaminen ei kuitenkaan kuulu autojen normaaliin huolto-ohjelmaan. Maahantuojien mukaan ilmastoinnin huolto ei sisälly huolto-ohjelmaan siksi, että se nostaisi huolto-ohjelman hintaa. Siksi ilmastointilaitteen huolto on autoilijan itsensä vastuulla.

Ilmastointilaitteen toiminta perustuu siinä kiertävään kylmäaineeseen. Kylmäainetta voi haihtua ja usein haihtuukin ilmastointilaitteesta noin 10 prosenttia vuodessa. Kun kylmäaineen vajausta syntyy noin kolmannes, ilmastointilaitteen toiminta heikkenee  eikä laite puhalla enää kunnolla kylmää ilmaa. 

Laitteessa ja sen putkistossa kiertävän kylmäaineen tehtävänä on myös voidella ilmastointia. Kun kylmäaine vähenee laitteistosta, ilmastointilaitteen kompressorin voitelu heikkenee ja kompressori voi mennä rikki. Ilmastointilaite kannattaa huollattaa myös kustannussäästömielessä, sillä kompressorin rikkoutuessa edessä voi olla jopa yli tuhannen euron lasku.

Jotkut ilmastointilaitehuoltoja tekevät tahot suosittelevat ilmastointilaitteen huoltoa kerran vuodessa, mutta yleinen nyrkkisääntö on, että laite olisi hyvä huollattaa 2- vuoden välein. Jos ilmastointilaite lakkaa puhaltamasta kylmää ilmaa, auton kojetaulussa oleva AC-kirjaimin tai hiutaleen kuvalla varustettu nappi kannattaa painaa pois päältä, että mahdollisesti vielä ehjänä oleva kompressori ei mene rikki. Tämän jälkeen auto kannattaa viedä ilmastointihuoltoon, jos laitetta aikoo vielä käyttää.

Suurimassa osassa tapauksista, joissa ilmastointilaite ei puhalla kunnolla kylmää, vika johtuu liian vähäisestä kylmäaineesta.

Laitteessa käytettävä kylmäaine (R134a) on kasvihuonekaasu ja sen ilmastoa lämmittävä vaikutus on yli tuhatkertainen verrattuna hiilidioksidiin. Kylmäainetta saavat käsitellä vain henkilöt, jotka ovat pätevöityneet sen käsittelyyn ja päässeet Tukesin rekisteriin.
Ilmastointilaitteen huoltoon meillä kuuluu  järjestelmän tarkistus, vuototesti sekä uudet kylmäaineet ja öljy, laitteen koekäyttö ja asiakkaalle hyvä mieli.

Meillä hinta on aina kiinteä. Soita ja kysy tarjousta. 

Kysy meiltä, me vastaamme

Ota yhteyttä

Kylmäkarhut Oy

Y-tunnus: 2907005-3

Vanhakoivistontie 48
28360 Pori

Toimisto

 045 1951 788

Meidät löydät osoitteesta Vanhakoivistontie 48, jossa on esillä yleisimmät mallit ilmalämpöpumpuista. Liikkuvan työmme takia, kannattaa ensin soittaa ja varmistaa paikallaolomme.

kylmakarhut@gmail.com

Olemme Tukesin hyväksymä kylmälaiteliike.

Myynti/Huolto/asennus

p. 045 1963 669

Meiltä voit saada Resurs Bankin rahoituksen, jopa 40 kk korotonta maksuaikaa!